Nimeni on Maarit Vornanen. Olen ammatiltani fysioterapeutti ja pilatesohjaaja. Perheeseeni kuuluu puolison lisäksi aikuinen tytär ja hänen kumppaninsa, shetlanninlammaskoira, suomenhevonen ja kani.

Kirjoitan tähän blogiin hyvinvointiin liittyvistä asioista kehonhuollon ja liikuntaterapian asiantuntijana, mutta myös oman pitkän käytännön kokemuksen innoittamana.

Kirjoitukset eivät suinkaan aina noudata virallisia hoitosuosituksia, kuten käypä hoito -protokollaa. Tähän on useitakin syitä.

Olen työurani aikana työskennellyt julkisella puolella sairaalassa ja terveyskeskuksessa sekä useissa yksityisissä fysioterapialaitoksissa. Lähes 20 vuoden ajan olin pyörittämässä sosiaali- ja terveysalan osuuskuntaa, jonka perustajajäseniin kuuluin.

Sen jälkeen aloitin toiminimi Flyfysion, joten tällä hetkellä olen itsenäinen yrittäjä. Työskentelen Hyvinkäällä Viridishoitolan yrittäjäyhteisössä sekä Riihimäellä kahdessa, jopa kolmessa eri työtilassa. Lentelen siis paikasta toiseen.

Vuosien aikana olen hankkinut täydentävien hoitojen koulutuksia homeopatiasta, kraniosakraaliterapiasta, erilaisista manuaalisen terapian tekniikoista sekä akupunktiosta ja moksibustiosta.

Näiden lisäksi olen kouluttautunut pilatesohjaajaksi ja viimeisenä somaattisen harjoitusmenetelmän osaajaksi. Movement Intelligence eli liikeälyn ”Bones for life” somatiikan opettajaopinnot suoritin vuonna 2021. Innostun helposti uusista asioista, enkä lakkaa ihmettelemästä sitä, kuinka hieno ja nerokas koneisto on nimeltään ihminen!

Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että jotenkin käsittelisin ihmistä ja maailmaa vain mekanistisena ilmiönä. Aina kun yritämme selittää ja sanallistaa asioita, väistämättä kavennamme kokemusta maailmasta. Minun näkemykseni ja sinun käsityksesi samasta asiasta suodatetaan aina omien subjektiivisten ”linssien” läpi. Toivottavasti saat blogista ajatuksia ja kenties vinkkejä omaan hyvinvointiisi!