Fysioterapia

Akupunktio

Kraniosakraaliterapia

Syväaaltohoito

Pilates & Movement Intelligence (liikeäly)

Tehokeho

Fysioterapia

30min 45€

45min 56€

60min 66€

Fysioterapian erityisalaamme ovat tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapia. Olemme perehtyneet myös leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen. Fysioterapeutin vastaanotolle voi hakeutua oma-aloitteisesti tai lääkärin lähetteellä, jolloin hoidoista saa Kela-korvauksen.

Fysioterapeutti tekee alkututkimuksen, jonka jälkeen yhdessä asiakkaan kanssa sovitaan jatkotoimenpiteistä. Fysioterapia voi sisältää ohjausta ja neuvontaa, liike- ja liikuntahoitoja, fysikaalisia hoitoja tai erilaisia pehmytkudos- tai nivelkäsittelyjä, kuten

 • hieronta tai mobilisoiva hieronta
 • nikamien tai nivelten mobilisointi
  (Mulligan-manuaalinen terapia)
 • akupunktio ja akupainanta
 • kraniosakraaliterapia
  (osteopatiaan pohjautuva menetelmä)

Aktiivisia liike- ja liikuntahoitomenetelmiä ovat esimerkiksi Pilates-tekniikkaan pohjautuvat harjoitteet. Harjoittelu voi tapahtua joko yksilöllisesti tai ryhmäkuntoutuksena enintään 10 henkilön pienryhmissä.

Kraniosakraaliterapia
60min, 69€

Kraniosakraalijärjestelmä on kehon perusjärjestelmä, joka vaikuttaa hormonaaliseen ja hermostolliseen toimintaan, sydän- ja verenkiertojärjestelmään ja sisäelimiin.

Kraniosakraaliterapian nimi tulee sanoista cranium (kallo) ja sacrum (ristiluu), kallon ja ristiluun yhteys. Hoito on kehittynyt alunperin osteopatiasta.

Hoito on pehmeällä ja kevyellä kosketuksella tehtävää käsittelyä. Asiakkaalla voi olla joustavat vaatteet päällä hoidon aikana.

Hoidolla avataan rajoitteita koko kehon kalvorakenteissa, sekä tasapainotetaan keskushermoston ja autonomisen hermoston toimintaa.

Hoidosta voi olla apua mm. seuraavissa tilanteissa:

-kiputilat

-tapaturmien jälkitilat

-lihas- ja niveloireet

-lantion ja nivelten virheasennot

-hermoston oireet

– univaikeudet ja stressi

-rentoutumisen vaikeudet

-hengityselinten ongelmat

Pilates

10-kerran sarja 148€

5-kerran sarja 78€

Kertakäynti 16€

Pilates tai  Movement Intelligence (liikeäly) yksityistunti 69€

Duo-tunnit sopimuksen mukaan.

 

Pilates-menetelmä on kehonhallintatekniikka, jonka avulla saat voimaa ja kestävyyttä. Se perustuu kehon keskustan hallintaan ja vahvistaa kehon syviä lihaksia. Menetelmän on kehittänyt saksalainen Joseph Pilates 1900-luvun alussa.

Pilates on haasteellinen, looginen ja aina mielenkiintoinen harjoittelumuoto, joka sopii sekä ryhmä- että yksityisharjoitteluun. Pilateksella opittua tietoa voi soveltaa kaikkiin liikuntalajeihin. Suosittelemme pilates-harjoittelua etenkin selkäsairauden hoitoon (kipu, selkärangan jäykkyys ja tasapainon hallinta).

 

Ryhmät ovat max. 10 – 12 hengen pienryhmiä. Opetus räätälöidään osallistujien tarpeiden mukaan, joten myös tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsivät henkilöt voivat osallistua ryhmätunneille. Tunneilla on käytössä pienvälineitä, kuten pilates-rengas ja pilates-rulla.

Bungee-treeni eli Flyfit bungee

 

Tarvitsetko sykettä kohottavaa vauhdikasta harjoitusta?

Onko sinulla tuki- ja liikuntaelinten oireita tai kipuja, mutta haluaisit kohottaa lihaskuntoa turvallisesti tuettuna?

Etsitkö uutta hauskaa harjoittelutapaa?

Bungee-treeni on suspensioharjoittelua joustavien köysien varassa. Tunti sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille! Se räätälöidään ryhmän osallistujien mukaan.
Bungee tarjoaa uuden, 4-ulotteisen tavan liikkua tilassa. Joustoköysi toimii samaan tapaan kuin pilates- laitteiden jouset, mutta laajemmalla liikeradalla. Tämä mahdollistaa pomppuominaisuuden liikkeissä. Ponnahdusliike vahvistaa ja kuntouttaa myös faskiaa tehokkaasti!

Fysioterapeutti Maarit on kehittänyt täysin uuden treenituntimme.

Akupunktio

1. käynti 45min 56€

jatkokäynnit 45-56€

Akupunktio on eräs parhaiten tutkittuja fysikaalisia hoitomuotoja, ja se onkin saanut viime vuosina vankan jalansijan länsimaisessa lääketieteessä. Lääketieteellinen akupunktio eroaa traditionaalisesta kiinalaisesta lääketieteestä siten, että siihen ei liity itämaisen filosofian ajatuksia parantamisesta.

Akupunktiota voidaan käyttää esim. seuraavissa tiloissa:

·         kiputilojen hoito (akuutit ja krooniset kiputilat)

·         lihas- ja nivelkivut (myös nivelrikko)

·         hermosäryt

·         päänsärky, migreeni

·         lihasjännityksen lievittäminen

·         verenkierron parantaminen

·         kasvojen kuntoutus, ”facelift”-hoito

Akupunktiohoidon jälkeen on tutkimuksissa todettu myös kehon vasta-aineiden muodostuksen lisääntyvän (immunoglobuliinit). Myös flunssan oireita voi lievittää akupunktiohoidolla.

Akupunktiota voidaan antaa osana fysioterapiaa. Sillä voidaan hoitaa esim. kiputiloja ja lihasjännitystä. Akupunktiohoitoa, jossa neuloihin yhdistetään sähkövirta, kutsutaan PENS-hoidoksi (intramuskulaarinen hermoärsytyshoito).Tunnetumpi TNS-hoito on vaikutuksiltaan lievempi kuin sähköakupunktio. Kela korvaa fysioterapialähetteellä sähköhoidot.

 

Tehokeho

 

Oletko kyllästynyt perinteiseen kuntosaliharjoitteluun?

Tehokeho on kiinteytys-, voimaharjoittelu-  ja kehonhallintaohjelma. Tunti sisältää toiminnallista harjoittelua erilaisilla välineillä (käsipainot, kuminauha, kahvakuula, valjaat) intervalliharjoittelun muodossa. Voimaharjoittelun ohessa tehdään kehonhallintaharjoituksia erityisesti keskivartalo huomioiden. Lopuksi palautetaan lihakset lepopituuteensa dynaamisilla lyhytkestoisilla venytyksillä sekä vapautetaan lihaskalvojen jännityksiä erityisillä tekniikoilla.

Harjoittelu tapahtuu melko korkealla intensiteetillä. Tämän vuoksi harjoituksen kesto on lyhyt: tunnin pituus on 30 – 45 min. Harjoitus nostaa sykettä ja polttaa rasvaa tehokkaasti!

Harjoituohjelmaan kuuluu kirjallinen kotiohjelma, joka tehdään 3 – 5 päivänä viikossa. Kotiohjelma on vapaaehtoinen, mutta suositeltava hyvien tuloksien saamiseksi.

Ota tunnille mukaan vähintään 3 kg käsipainot! Harjoituspainoja lisätään niin pian kuin mahdollista, jolloin keho ei ehdi tottua harjoitukseen. Tuloksia syntyy tehokkaammin!

Korkean intensiteetin harjoitteluvaikutuksena on todettu jopa 2 vuorokauden lisääntynyt hapenkulutus suorituksen jälkeen. Aineenvaihdunnan kiihtyminen ja rasvan palaminen jatkuvat pidempään kuin perinteisellä kiinteytysjumpalla. Mikäli sinulla on sydänsairaus tai verenpainelääkitys, keskustele harjoittelun aloittamisesta ensin lääkärin kanssa.

Tehokeho-kiinteytysohjelma
Ohjelma sisältää 4 viikottaista liikuntaharjoitusta, yhden seurantakäynnin/kotiohjelman tarkistuksen ja erikseen sovittuna koko ryhmän kuntosaliohjauskäynnin(ei kevätkaudella 2020) sekä kotiharjoitusohjeet ja alkumittaukset (paino ja mahdollisesti kehonkoostumusmittaus ultraäänellä).

·         Haluttaessa lisäksi ravitsemusneuvonta ja -valmennus n. 2 h paketti.

·         Ohjelman kokonaiskesto kotiharjoitusohjelmineen on 3 kk.

·         Seurantakäynnillä arvioidaan tulokset ja tehdään loppumittaukset.

Syväaaltohoito 30-45min, 44-56€

 

Syväaaltohoito ”Swedish fascia wibes” on uusi faskian/ tukikudoksen hoitomuoto, joka lisää liikkuvuutta ja rentoutumista tehokkaasti ja varovasti. Hoito vähentää kipuja ja jännitteitä sekä parantaa veren ja nesteiden kiertoa.

Hoito on hellävarainen ja miellyttävä, lähes kivuton. Käsittely sopii hyvin seuraavissa tilanteissa itsenäisenä hoitona tai fysioterapian osana:

– alentunut faskian eli lihaskalvojen liikkuvuus: esim. leikkauksen tai tapaturman, vamman jälkitilana syntynyt  arpikudos

– tuki- ja liikuntaelinten kiputilat, lihasjännitys ja jäykkyys, alentunut liikkuvuus lihaksessa ja   /tai nivelessä (selän, lonkan, olkanivelen syvät jumit, ym.tenniskyynärpää)

– stressi ja nukahtamisvaikeudet, hoito auttaa rentoutumaan!

– huono verenkierto tai imu- eli lymfanesteen kierron häiriöt (turvotus)

Movement Intelligence

( liikeäly)

Movement Intelligence eli suomeksi Liikeäly kehittää kehon eri osien välistä tasapainoista liikettä ja koordinaatiota. Tulokset perustuvat luonnollisen liikkeen tehoon sekä asento- ja liikeaistin kehittymiseen aivojen oppiessa lukemaan kehon viestejä entistä tarkemmin. Liikesarjoja voi soveltaa kaikkien liikkeiden tarkoituksen parantamiseen. Parannus voi liittyätarkkuuteen, liikelaajuuteen, kivuttomuuteen, sujuvaan voimankäyttöön tai liikeradan optimointiin  – tai vain yksinkertaisesti liikkumisesta saatavan nautinnon ja hyvän olon lisäämiseen.

Liikesarjojen eli prosessien tavoitteena on ensisijaisesti parantaa aivojen kapasiteettia lukea nivelten ja niitä liikuttavien pienten lihasten tarjoamaa palautetta asento- ja liiketuntemuksista, jotta keho voi itse hakeutua sille luontaiseen rentouteen ja liikkeiden sujuvuuteen. Liikesarjat houkuttelevat luustoa ja niveliä hakeutumaan takaisin jokaiselle yksilölle tarkoituksenmukaisimpaan asentoon ja keskinäiseen yhteistoimintaan.

Saattaa kuulostaa monimutkaiselle, mutta on käytännössä helppoa ja hauskaa! Suurin haaste on monesti liikkeeseen rentoutuminen ja sen uskominen, että suurikin muutos voi olla niin helppoa. Liikeäly kuuluu somaattiseen (somatics) suuntaukseen ja perustuu Feldenkrais-menetelmän periaatteille.

Fysioterapia

30min 45€

45min 56€

60min 66€

Fysioterapian erityisalaani ovat tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapia. Olen perehtynyt myös leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen. Fysioterapeutin vastaanotolle voi hakeutua oma-aloitteisesti tai lääkärin lähetteellä, jolloin hoidoista saa Kela-korvauksen.

Fysioterapeutti tekee alkututkimuksen, jonka jälkeen yhdessä asiakkaan kanssa sovitaan jatkotoimenpiteistä. Fysioterapia voi sisältää ohjausta ja neuvontaa, liike- ja liikuntahoitoja, fysikaalisia hoitoja tai erilaisia pehmytkudos- tai nivelkäsittelyjä, kuten

 • hieronta tai mobilisoiva hieronta
 • nikamien tai nivelten mobilisointi
  (Mulligan-manuaalinen terapia)
 • akupunktio ja akupainanta
 • kraniosakraaliterapia
  (osteopatiaan pohjautuva menetelmä)

Aktiivisia liike- ja liikuntahoitomenetelmiä ovat esimerkiksi Pilates-tekniikkaan pohjautuvat harjoitteet. Harjoittelu voi tapahtua joko yksilöllisesti tai ryhmäkuntoutuksena enintään 10 henkilön pienryhmissä.

Kraniosakraaliterapia

60min, 67€

Kraniosakraalijärjestelmä on kehon perusjärjestelmä, joka vaikuttaa hormonaaliseen ja hermostolliseen toimintaan, sydän- ja verenkiertojärjestelmään ja sisäelimiin.

Kraniosakraaliterapian nimi tulee sanoista cranium (kallo) ja sacrum (ristiluu), kallon ja ristiluun yhteys. Hoito on kehittynyt alunperin osteopatiasta.

Hoito on pehmeällä ja kevyellä kosketuksella tehtävää käsittelyä. Asiakkaalla voi olla joustavat vaatteet päällä hoidon aikana.

Hoidolla avataan rajoitteita koko kehon kalvorakenteissa, sekä tasapainotetaan keskushermoston ja autonomisen hermoston toimintaa.

Hoidosta voi olla apua mm. seuraavissa tilanteissa:

-kiputilat

-tapaturmien jälkitilat

-lihas- ja niveloireet

-lantion ja nivelten virheasennot

-hermoston oireet

– univaikeudet ja stressi

-rentoutumisen vaikeudet

-hengityselinten ongelmat

 

Pilates

10-kerran sarja 146€

5-kerran sarja 78€

Kertakäynti 16€

Pilates tai  Movement Intelligence (liikeäly) yksityistunti 69€

Duo-tunnit sopimuksen mukaan.

 

Pilates-menetelmä on kehonhallintatekniikka, jonka avulla saat voimaa ja kestävyyttä. Se perustuu kehon keskustan hallintaan ja vahvistaa kehon syviä lihaksia. Menetelmän on kehittänyt saksalainen Joseph Pilates 1900-luvun alussa.

Pilates on haasteellinen, looginen ja aina mielenkiintoinen harjoittelumuoto, joka sopii sekä ryhmä- että yksityisharjoitteluun. Pilateksella opittua tietoa voi soveltaa kaikkiin liikuntalajeihin. Suosittelemme pilates-harjoittelua etenkin selkäsairauden hoitoon (kipu, selkärangan jäykkyys ja tasapainon hallinta).

 

Ryhmät ovat max. 10 – 12 hengen pienryhmiä. Opetus räätälöidään osallistujien tarpeiden mukaan, joten myös tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsivät henkilöt voivat osallistua ryhmätunneille. Tunneilla on käytössä pienvälineitä, kuten pilates-rengas ja pilates-rulla.

Akupunktio

1. käynti 45min 54€

jatkokäynnit 45-55€

Akupunktio on eräs parhaiten tutkittuja fysikaalisia hoitomuotoja, ja se onkin saanut viime vuosina vankan jalansijan länsimaisessa lääketieteessä. Lääketieteellinen akupunktio eroaa traditionaalisesta kiinalaisesta lääketieteestä siten, että siihen ei liity itämaisen filosofian ajatuksia parantamisesta.

Akupunktiota voidaan käyttää esim. seuraavissa tiloissa:

·         kiputilojen hoito (akuutit ja krooniset kiputilat)

·         lihas- ja nivelkivut (myös nivelrikko)

·         hermosäryt

·         päänsärky, migreeni

·         lihasjännityksen lievittäminen

·         verenkierron parantaminen

·         kasvojen kuntoutus, ”facelift”-hoito

Akupunktiohoidon jälkeen on tutkimuksissa todettu myös kehon vasta-aineiden muodostuksen lisääntyvän (immunoglobuliinit). Myös flunssan oireita voi lievittää akupunktiohoidolla.

Akupunktiota voidaan antaa osana fysioterapiaa. Sillä voidaan hoitaa esim. kiputiloja ja lihasjännitystä. Akupunktiohoitoa, jossa neuloihin yhdistetään sähkövirta, kutsutaan PENS-hoidoksi (intramuskulaarinen hermoärsytyshoito). Tunnetumpi TNS-hoito on vaikutuksiltaan lievempi kuin sähköakupunktio. Kela korvaa fysioterapialähetteellä sähköhoidot.

 

Tehokeho

 

Oletko kyllästynyt perinteiseen kuntosaliharjoitteluun?

Tehokeho on kiinteytys-, voimaharjoittelu-  ja kehonhallintaohjelma. Tunti sisältää toiminnallista harjoittelua erilaisilla välineillä (käsipainot, kuminauha, kahvakuula, valjaat) intervalliharjoittelun muodossa. Voimaharjoittelun ohessa tehdään kehonhallintaharjoituksia erityisesti keskivartalo huomioiden. Lopuksi palautetaan lihakset lepopituuteensa dynaamisilla lyhytkestoisilla venytyksillä sekä vapautetaan lihaskalvojen jännityksiä erityisillä tekniikoilla.

Harjoittelu tapahtuu melko korkealla intensiteetillä. Tämän vuoksi harjoituksen kesto on lyhyt: tunnin pituus on 30 – 45 min. Harjoitus nostaa sykettä ja polttaa rasvaa tehokkaasti!

Harjoituohjelmaan kuuluu kirjallinen kotiohjelma, joka tehdään 3 – 5 päivänä viikossa. Kotiohjelma on vapaaehtoinen, mutta suositeltava hyvien tuloksien saamiseksi.

Ota tunnille mukaan vähintään 3 kg käsipainot! Harjoituspainoja lisätään niin pian kuin mahdollista, jolloin keho ei ehdi tottua harjoitukseen. Tuloksia syntyy tehokkaammin!

Korkean intensiteetin harjoitteluvaikutuksena on todettu jopa 2 vuorokauden lisääntynyt hapenkulutus suorituksen jälkeen. Aineenvaihdunnan kiihtyminen ja rasvan palaminen jatkuvat pidempään kuin perinteisellä kiinteytysjumpalla. Mikäli sinulla on sydänsairaus tai verenpainelääkitys, keskustele harjoittelun aloittamisesta ensin lääkärin kanssa.

Tehokeho-kiinteytysohjelma
Ohjelma sisältää 4 viikottaista liikuntaharjoitusta, yhden seurantakäynnin/kotiohjelman tarkistuksen ja erikseen sovittuna koko ryhmän kuntosaliohjauskäynnin(ei kevätkaudella 2020) sekä kotiharjoitusohjeet ja alkumittaukset (paino ja mahdollisesti kehonkoostumusmittaus ultraäänellä).

·         Haluttaessa lisäksi ravitsemusneuvonta ja -valmennus n. 2 h paketti.

·         Ohjelman kokonaiskesto kotiharjoitusohjelmineen on 3 kk.

·         Seurantakäynnillä arvioidaan tulokset ja tehdään loppumittaukset.

Syväaaltohoito 30-45min, 44-55€

 

Syväaaltohoito ”Swedish fascia wibes” on uusi faskian/ tukikudoksen hoitomuoto, joka lisää liikkuvuutta ja rentoutumista tehokkaasti ja varovasti. Hoito vähentää kipuja ja jännitteitä sekä parantaa veren ja nesteiden kiertoa.

Hoito on hellävarainen ja miellyttävä, lähes kivuton. Käsittely sopii hyvin seuraavissa tilanteissa itsenäisenä hoitona tai fysioterapian osana:

– alentunut faskian eli lihaskalvojen liikkuvuus: esim. leikkauksen tai tapaturman, vamman jälkitilana syntynyt  arpikudos

– tuki- ja liikuntaelinten kiputilat, lihasjännitys ja jäykkyys, alentunut liikkuvuus lihaksessa ja   /tai nivelessä (selän, lonkan, olkanivelen syvät jumit, ym.tenniskyynärpää)

– stressi ja nukahtamisvaikeudet, hoito auttaa rentoutumaan!

– huono verenkierto tai imu- eli lymfanesteen kierron häiriöt (turvotus)

Bungee-treeni eli Flyfit bungee

 

Tarvitsetko sykettä kohottavaa vauhdikasta harjoitusta?

Onko sinulla tuki- ja liikuntaelinten oireita tai kipuja, mutta haluaisit kohottaa lihaskuntoa turvallisesti tuettuna?

Etsitkö uutta hauskaa harjoittelutapaa?

Bungee-treeni on suspensioharjoittelua joustavien köysien varassa. Tunti sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille! Se räätälöidään ryhmän osallistujien mukaan.
Bungee tarjoaa uuden, 4-ulotteisen tavan liikkua tilassa. Joustoköysi toimii samaan tapaan kuin pilates- laitteiden jouset, mutta laajemmalla liikeradalla. Tämä mahdollistaa pomppuominaisuuden liikkeissä. Ponnahdusliike vahvistaa ja kuntouttaa myös faskiaa tehokkaasti!

Fysioterapeutti Maarit on kehittänyt täysin uuden treenituntimme. 

Movement Intelligence

(liikeäly)

Movement Intelligence eli suomeksi Liikeäly kehittää kehon eri osien välistä tasapainoista liikettä ja koordinaatiota. Tulokset perustuvat luonnollisen liikkeen tehoon sekä asento- ja liikeaistin kehittymiseen aivojen oppiessa lukemaan kehon viestejä entistä tarkemmin. Liikesarjoja voi soveltaa kaikkien liikkeiden tarkoituksen parantamiseen. Parannus voi liittyätarkkuuteen, liikelaajuuteen, kivuttomuuteen, sujuvaan voimankäyttöön tai liikeradan optimointiin  – tai vain yksinkertaisesti liikkumisesta saatavan nautinnon ja hyvän olon lisäämiseen.

Liikesarjojen eli prosessien tavoitteena on ensisijaisesti parantaa aivojen kapasiteettia lukea nivelten ja niitä liikuttavien pienten lihasten tarjoamaa palautetta asento- ja liiketuntemuksista, jotta keho voi itse hakeutua sille luontaiseen rentouteen ja liikkeiden sujuvuuteen. Liikesarjat houkuttelevat luustoa ja niveliä hakeutumaan takaisin jokaiselle yksilölle tarkoituksenmukaisimpaan asentoon ja keskinäiseen yhteistoimintaan.

Saattaa kuulostaa monimutkaiselle, mutta on käytännössä helppoa ja hauskaa! Suurin haaste on monesti liikkeeseen rentoutuminen ja sen uskominen, että suurikin muutos voi olla niin helppoa. Liikeäly kuuluu somaattiseen (somatics) suuntaukseen ja perustuu Feldenkrais-menetelmän periaatteille.